meseci grozdja..

Verjetno ste že vsi opazili, da je jesen tukaj. Če ne drugače ste videli odpadlo listje, ki se pridno nabira na tleh in ga otroci tako veslo brcajo. Ja, tudu jaz ga, ko grem po malico od biroja (beri: delovnega mesta) do “Špara”, kar je tudi edini sprehod v dnevu v zadnjih nekaj tednih (mogoče celo mesecih 😦 ). Čeprav nisem več otrok, najdem nekakšno zadovoljstvo oz. veselje v tem..!? Čudno..! Če pa slučajno tega niste opazili, po nevemtikakšnem naključju, ste pa zagotovo zavohali kostanj. In to pečeni! Danes so ga na veliko pekli v Velenju, sicer videl nisem ampak sem ga pa pošteno zavohal.

In ta jesenski čas, ki se začne v Oktobru/Vinotoku (no natančneje se začne se 23. Septembra pa kaj potem), je čas grozdja. Sedaj se pričnejo trgatve, grozdje se nabira na goriškem, dolenjskem, na primorskem in povsod kjer pač raste. Prične se varjenje vina, klobase se režejo, toucek se pije, pa če se ne motim se tudi koline (oz. furež, koljereja, …) pričnejo tak čas, ko je bolj mrzlo..?

No in temu sadežu – grozdju je posvečen tale post, ki sem ga pred kratkim poslikal. In sedaj te slikce tukaj objavljam. Upam da vam bodo všeč.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s