avtomobilčki..

Ko sem bil mali, še otrok, se mna nek način zbiral avtomobilčke. Sem jih imel kar precej veliko “brdo”. Veliko zaslug za to je imel mojstric, ki mi jih je pridno nosil iz tujine. Je bil namreč poklicni šofer še za takratni Mariborski Špredtrans, ki je nažalost kasneje šel v stečaj. No ja, in on mi je skoraj vsak mesec prinesel en avtomobilček. In vsakega sem bil izredno vesel. Kar se opazi še danes, ko grem recimo v Interšparu mimo oddelka z igračami.. Joj to je veselje. Se skoraj zmeraj ustavim in si jih malo pogledam. Takrat sta bila najbolj popularna dva proizvajalca, in sicer Siku ter Majorette poleg Burago-ta, ki pa je izdeloval po večini avtomobilčke v večjem merilu.

Dandanes prevladuje na tržišču Hot Wheels, ki za moje pojme izdeluje kar dobre avtomobilčke. Še posebej so mi pri srcu “predelani” ki so nam zmerom bolj všeč.  In nazadnje ko sva bila z mojo drago v Interšparu sva več kot pol ure iskala Chrysler 300C v zlati barvi z zlatnimi rimzi. Si lahko predstavljate..

No in takšen privrženec kot sem, imam po novem tudi sam nekaj primerkov (po veliki zaslugi moje drage), pa si jih poglejmo:

4 thoughts on “avtomobilčki..

  1. Tile avtomobilčki (trije ustrezajo tvojemu kriteriju) so bili kupljeni v Interspar-u. Je imel Hot Wheels svojo veliko škatlo postavljeno na oddelku igrač, pred cca mesecem dni (če še imajo – nevem). Drugače se pa dajo nabaviti v kakšnem Babby Centru oz. Direndaj-u (ti dve trgovini sta v Velenju ki sta založeni z takšnimi avtomobilčki). Drugače pa lahko na tejle spletni strani: http://avtomoto.makete.net/ naročih takšne zadevce, sicer so bolj založeni z večjimi modelčki ampak mogoče vseeno najdeš kaj zase.
    LP

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s